Албански амбасадор: Македонија ќе биде трета држава на Албанците

Поранешниот албански амбасадор во Косово и Македонија, Арбен Чејку, изјави дека по 10 години ќе има три албански држави во регионот.

Како што пренесуваат албанските медиуми. Чејку вели дека во 2028 година освен Албанија и Косово, ќе има и уште една албанска држава, таа на Албанците во Македонија.

– Сега веќе државотворноста на Албанците во Македонија е реалност и настаните таму ме натераа да сфатам и да предвидам дека по 10 години ќе имаме трета држава на Албанците, рече Чејку.

Според него, иако ја одбележале десетгодишнината од независноста на Косово, албанското прашање сé уште не е целосно решено, бидејќи се уште не им е дадено целосно право на Албанците во Македонија.

1 Коментар

  1. TI BE SERKO LAJNA DA JADIS VO MAKEDONIJA KE SI OSTANITE MALCINSTVO I KE SE PREKINAT SITE SKOLI NA ALBANSKI , KOSOVO KE BANKROTIRA I NEMA DA POSTOJ SRBITE KE SI GO VRATAT I SITE SO DOJDOVTE KE SI GO FATITE PATOT NAZAT , ALBANIJA KE STANI PRAVOSLAVNA SO POJKE MAKEDONCI OD ALBANCI I KE DOJDI DENOT KOGA I ALBANIJA NEMA DA POSTOJ KE SI ODITE VO VASETO MAJCINO MESTO NA SEVER OD KASPISKOTO MORE KADE SO E CECENIJA , MAKEDONIJA KE SI JA PRISVOJ SVOJATA ZEMJA TERITORIJATA SO SEGA E ALBANIJA I RUSIJA I MAKEDONIJA I SRBIJA KE GO POLJAT CELIOT BALKAN PRAVOSLAVEN A TI KE SI BIDIS PAK OVCAR I IZMEKAR NA HRISTIANITE

Comments are closed.