Нападната амбасадорка на Косово

Активистка на движењето „Самоопределување“ на трибина во САД со јајца ја нападнала амбасадорката на Косово Фљора Читаку поради тоа што таа претствувала убијци на косовскиот народ.

Шокираната амбасадрока мирно го прими нападот со јајца а обезбеднувањето веднаш ја одстрнаи нервозната активистка на радикалното движење „Самоопределување“ кое се залага за непризнавање на границата со Црна Гора и за обединување на Албанија и Косово.

Како се случил нападот од видеото на канал 5