Амди Бајрам со свое оргинално уставно толкување на Законот за јазиците

Loading...

Човекот што го измисли „Процентот од 102,5“, сега измислува нова категордија на закнони.
За Амди Бајрам Законот за јазици е „Уставно неуставен“.

„Не треба да се одолговлекува. Не е некоја голема работа доколку Законот за јазици се излгласа, а нема ниту пречка за тоа. Јас го оценувам законот за уставно неуставен. Надворешниот фактор не притиска, ако сакаме да влеземе во ЕУ и НАТО, мора да се придржуваме кон тоа што тие ќе го кажат. Народот е ставен во психоза, не можеме да просперираме напред без да ги завршиме овие работи“, вели пратеникот Амди Бајрам за „Макфакс“.