Антологија: Како Битов ги толчеше грчките позиции (ВИДЕО)

Видео објавено од Обединета македонска дијаспора на нејзиниот профил на „Јутјуб“ открива како еден од најбогатите Македонци во светот Џон Битов Сениор ги уништува грчките аргументи против употребата на терминот Македонија во нашето уставно име.

На канадскиот Канал 47 во 1992 година Битов води дебата со професорот Атанасиос Фусијас.

Видеото е без превод, но дури и тие што не знаат англиски можат да го препознаат моќниот настап на Џон Битов, кој беше еден од најголемите лобисти на Македонија во САД и во Канада.

Оставете коментар