Апелација контра Обвинителство, Владо Јовановски и сите останати во притвор

Крајно невообичаено, скопска Апелација го одби барањето, актерот Владо Јовановски за кого беше побаран домашен наместо затворски притвот, да замине дома.

Апелациониот суд Скопје одлучил дека по одржаните јавни и нејавни седници на 11 и 10 јануари донел одлуки со кои ги одби како неосновани жалбите на обвинетите и ги потврди решенијата на Основниот суд Скопје 1 Скопје, јавува порталот sudstvo.mk.

Решенијата се донесени во рамки на предметите во врска со настаните во Собранието на Република Македонија на 27 април 2017 година и тоа за обвинетите Оливер Поповски, Горан Ѓошевски, Владо Јовановски, Митко Чавков, Игор Дурловски, Мунир Пепиќ, Душко Лазаров, Митко Пешов, Оливер Раудлов, Богдан Илиевски и Илија Славевски.

Се очекува Апелација да ги соопшти одлуките за жалбите на уште седум обвинети кои се жалеа за изречената мерка притвор.