Беса ќе бара правда по окупираното седиште во Скопје

Откако на легитимниот претседател Биљал Касами не му било дозволено да влезе во седиштето во Скопје, партијата денеска имаше своја реакција.

Движењето на Биљал Касами поминува тешки моменти констатира ТВ21.

За рассколот во Движењето вчера пишуваше и „Експрес,мк“,

„Откако два дена по ред се обидовме да влеземе во седиштето на партијата, истото ни беше оневозможено. Внатре во седиштето на партијата иамше непознати неовластени лица. Веднаш ги инфориравме компетентните институции за да дојдат на лице место и да извршат увид.  Откако заврши увидот, за неколку дена ќе има и кривични пријави за узурпирањето на седиштето на Движењето Беса во Скопје“, истакна Абдуш Демири на денешната прес-конференција.

Оставете коментар