[button color=”” size=”” type=”” target=”” Прикажувањето на седмата сезона од, сега веќе епската телевизиска серија, Игра на тронови е закажана на HBO за 16 јули 2017. година. За разлика од претходните кои содржеа по десет епизоди, седмата сезона ќе се состои од само седум.
Директори на продолжението од најгледаната ТВ серија во историјата се Џереми Подесва, Марк Милод, Мет Шакман и Алан Тејлор што значи дека Тејлор се враќа во серијата по отсуство од пет години. Снимањето започна на 31 август 2016 и заврши во февруари 2017. година, а дел од актерската екипа се веќе познатите ликови.

Видете го импресивно изработеното видео: