Грчев за Југославија и за „измислената“ Македонија(ВИДЕО)

Интересно размислување на професор Мирослав Грчев, особено по шестата минута од видеото кое се врти на социјалните мрежи, во делот каде говори за Македонија која била „измислена“ во Југославија…
Професор Грчев за „Музеј на Југославиа“ зборува на тема: Национализми

http://www.muzej-jugoslavije.org/yugoslavia/miroslav-grcev/#modal

SHARE