Грчката делегација во Скопје донела и штембиљ (ФОТО)

Грчката официјална делегација за време на посетата на министерот за надворешни работи Никос Коѕиас на Скопје носела специјален печат – штембиљ со кој на сите документи добиени од домаќините ставала ознака дека РМ ја признава како ФИРОМ.

Порталот „опсервер.мк“ објавува дека дури и на материјалите за новинарските екипи, кои се за лична употреба, биле ставани вакви печати.

Слични печати се користат на граничните премини кон Грција за возила кои ја имаат налепницата со кратенката МКД.

Линк до текстот на опсервер.мк

1 Коментар

  1. Грчки предлози со кои се заменува привремената референца се всушност видови на ТРАЈНА РЕФЕРЕНЦА! Внимавајте!

    Внимавајте на Грчките предлози – решенија! Моите соработници се во право кога велат дека сите Грчки предлози со кои се заменува привремената референца (Бивша Југословенска Република Македонија) се всушност видови на ТРАЈНАТА РЕФЕРЕНЦА , а не легално име избрано од народ! Сега, произлегува дека една референца заменуваме со договорна ТРАЈНА РЕФЕРЕНЦА! Дури и „Република Македонија (Скопје)”, како назив креиран со меѓународен договор е само нова РЕФЕРЕНЦА!! И не е ИМЕ!!! Имиња за ДРАЖАВИ не можат да бидат продукт на КОМПРОМИСЕН ДОГОВОР! Туку вештачка ТВОРБА, а не легитимно државно име!

Comments are closed.