Дарко Лешовски за аплаузите во новата Филхармонија

„Честита нека е новата Македонска Филхармонија. На сите кои ќе свират од денес натака таму им посакувам никогаш повеќе да не чујат аплауз на почетокот дури не се излезени тие на сцената, па кој курац нека сака да биде тоа! Амин!“

Дарко Лешовски, Поет