Затворена амбасадата на САД во Белград

Loading...

Анериканската амбасада во Белград денеска не работи. Според соопштението на амбасадата објавено на социјалните мрежи причините се лошото време кое ги зафати Србија, Белград и регионот.

Поради времето откажани се сите конзуларни активности и закажани интервјуа за визи и други услуги.


Сите што имаат закажано за денеска треба да закажат нови термини за интервјуа а барателите на виза ќе бидат контактирани за нови термини.

За американски граѓани со проблеми на “живот или смрт” (U.S. citizen with a life or death emergency) достапен е телефон на кој можат да ае јават.