Зекири го навреди Иванов за реакцијата по протерувањето дипломат

Loading...

Потпретседателот на СДСМ и пратеник Мухамед Зекири со недоличен речник ја критикува реакцијата на претседателот Ѓорге Иванов, кој ја нарече избрзана одлуката за протерување дипломат од Амбасада на Руска Федерација во Скопје.

„Од ФИКУС друго и не може да се очекува. Членството во НАТО и ЕУ се единствената алтернатива на Македонија, но очигледно ФИКУСОТ продолжува да сонува со отворени очи и свесно работи да го попречува тоа што и самиот знае дека не може да го спречи, членството на Македонија во евроатлантските структури!!!“, напиша заменикот на партискиот лидер и премиер Зоран Заев на својот профил на „Фејсбук“.

 

2 Коментари

  1. Македонија веројатно нема да стане членка на НАТО! НИКОГАШ! За ЕУ не знам. Но едно е сигурно, а тоа е дека Македонија никогаш нема да си го смени името по Грчки ќеф и каприц! Со овие веќе пропаднати преговори со Грција, јасно е дека цел на Грција е да потпишеме спогодба во која ќе се согласиме дека не сме Македонци, по што Нимиц ќе е однесе во ООН за да биде прифатена во СБ, и потврдена во Генералното собрание на ООН! Тоа ниту СДСМ ќе прифати, ниту БИЛО која Македонска партија! Со идната спогодба треба да се откажеме дека сме Македонци, со нашиот потпис! ТОА нема да се случи, НИКОГАШ! Иванов е во право, одлуката е избрзана!

Comments are closed.