Зијадин Села го обвини СДСМ за предавство

Повлекувањето од Законот за употреба на јазиците од страна на СДСМ, за Алијансата на Албанците на Зијадин Села е предавство и потсети дека токму донесување на Закон за употреба на јазиците бил услов за формирање на сегашната влада, а дека пратениците на Алијансата биле гарант за мнозинството во Парламентот.

„Овие политички игри на СДСМ ми личат на нејзино враќање на својот идентитет и својот извор. Овој Закон за употреба на јазиците требаше да се донесе во 2004 година како нормативен дел од Охридскиот договор. Токму СДСМ и ДУИ беа тие кои не го донесоа овој закон тогаш“, изјави Зијадин Села, пренесе Алсат М.

Тој ги повика ДУИ да ја преиспита својата позиција во владата.

1 Коментар

Comments are closed.