Универзитетската професорка, Ана Павловска-Данева, за новиот Закон за употреба на јазиците, што го усвои парламентарното мнозинство на СДСМ и ДУИ, вели дека закон од такво општествено и политичко значење не требало да се носи без присуство на опозицијата во Собранието

Во изјавата за „Фактор“, Павловска-Данева, поранешна пратеничка и потпретседателка на СДСМ, вели дека тоа не требало да се направи ниту по скратена постапка.

Европското знаменце, се чини, никому не му е јасно зошто му беше прикачено“ вели професорката.