Избор на Мис, па макар бил и во затвор во Рио де Жанеиро, предизвикува. Целта на овој настан е да се хуманизира и да се зголеми самопочитта на женските затвореници, но, се разбира, тие и дидека се на ревија, или на излезот на бина или при секоја точка, се под будното око на чуварите.