Италијански „Либеро“: Македонија нов рај за одмор

Италијанскиот дневен весник „Либеро“ ја претстави Македонија на своите читатели како нов рај за одмор.

„Одмор од соништата, само неколку часа лет од Италија, со евтини авиони и каде што подеднакво ниски се и трошоците за живот? Тука е решението за сложувалката: Македонија, нова туристичка дестинација. Во 2017 година земјата забележа раст на посетите и на резервациите од 33 проценти во споредба со претходната година (и трендот е во нагорна линија). Македонија нуди манастири, езера и антички градови. Автентичен бисер на Балканот, а и главниот град Скопје може да ви предизвика големи емоции. Најдобро време за посета на земјата е меѓу јули и август, особено за фестивали и локални настани, а климата е генерално блага во текот на целата година“, пишува „Либеро“ во текстот насловен „Македонија, нов рај за одмор, бум во резервациите, што нуди земјата“.