Барселона се подготвува за продажба на името на Камп Ноу, а се со цел да обезбеди пари за задржување на Лионел Меси односно за исплата на бонусот на Аргентинецот кој е во висина од 85 милиони евра. За сега не е познато која компанија би била загреана, процесот е штотуку започнат, но сигурно е дека ќе треба да плати околу 200 милиони евра за период од 20 години.