Клетви и закани за пратеник што гласал за Законот за јазиците

После гласањето ЗА за законот за јазици , станавме мета на секакви закани, клетви по нас и нашите семејства . Немам намера да ги осудам луѓето , напротив живееме во демократско општество каде што ја имаме слободата по одредени теми да се согласуваме или да не се согласуваме, вели пратеникот на СДСМ Костадин Костадинов.

“Но треба да се подзамислиме , има ли поголема лошотија од 600.000 иселени луѓе , има ли полошо од закани и убиства на новинари,кражба на околу 5 милијарди евра народни пари?

Патриотизам за пратеникот од Струмица е комодитетот на животот кој го живее во неговата држава , слободите и правата кои ги ужива , не само гол национализам кој не води кон ништо друго освен кон непотребно нарушени односи со сограѓаните од малцинствата.

“За крај само би го цитирал мојот претседател кој рече : јазикот е да се разбереме , ќе градиме општество еднакво за сите , затоа што за нас , СЕКОЈ е важен”.

За неуставноста на законот и несогласувањето на граѓаните со него Костадинов не кажува ништо. Тој исто така не објаснува дали заканите ги пријавил во МВР.

1 Коментар

  1. Loso e sto tie kletvi vas ne ve tangiraat, ke patat vashite pokolenija.
    Sorry, ama pomisli na decata na ex yu politicarite, kakov zivot ziveea i shto gi snajde niv.
    A za ona demokratsko opshtestvo i jazikot poglednete vo okolinata nitu Bugarija, nitu Grcija, nitu Albanija, niti Srbeja ne go stavija ko vtor jazik MAKEDONSKIOT

    P.S. ne veruvam deka komentarov ke bide objave

Comments are closed.