Последни вести

Иринеј: Вартоломеј да не донесува еднострана одлука за МПЦ

Грешка би било доколку вселенскиот патријарх донесе еднострана одлука за афтокефалност на „канонски непризнаените цркви во Македонија и Украина, бидејќи на тоа би му...

Иванов го повика Заев да му покрене импичмент

„Го повикувам Заев со истото двотретинско мнозинство кое е неопходно за менување на Уставот на Република Македонија, веднаш да покрене постапка за утврдување на...

Би-би-си објави карта со „Северна Македонија“

Преспанскиот договор, со кој беше усвоено името „Северна Македонија“, веќе ги донесува првите промени, пишува грчка „Ефимирида“. Весникот пишува дека британскиот сервис Би-Би-Си, во претставување...

Нама да има мигрантски камп на Балканот!

Шефот на канцеларијата на УНХЦР во Белград, Ханс Фридрих Шодер, вели дека нема договор за изградба на камп за прием на мигранти надвор од...