Машина за броење пари на работната маса на Али Ахмети!?

Фотографија од работниот кабинет на лидерот на ДУИ предизвика огромен број негативни коментари откако на сликата е забележана направа за која медиуми на албански јазик (foll.mk) тврдат дека е машина за броење пари.

ДУИ сеуше не реагирале со демант на сликата или со тврдење дека се работи за фотомонтажа.

ДУИ и од страна на премиерот Заев со кого сега е во коалиција беше обвинувана дека била дел од коруптивни активности.