Меланија Трамп продолжува да освојува со својот стил за време на турнејата со Доналд низ Европа. Меланија беше пречекана од Емануела Мауро, сопругата на италијанскиот премиер.

На последниот ден од првата официјална турнеја, 47, годишната прва дама на САД мамеше погледи со шик стајлингот кој вклучуваше колоритно палто од Долче и Габана и складна чантичка. Модерното палто со 3D цветни апликации чини 51.000 долари.