Поради цвеќињата што цветаат при одредени температури во водата, жолтиот песок и алгите, многумина сметаат дека тоа е една од најубавите реки во светот. Изгледа како течно виножито.

Cano Cristales е позната како река од пет бои. Долга е 100 километри и се наоѓа во централна Колумбија.


До неодамна, воопшто не беше можно да се посети реката или овој дел од нејзиниот тек бидејќи нарко картелот ја владееше територијата околу неа. Тие скоро и ја уништија со изградбата на пат кон Богота.

SHARE