Ненад Новковски ги нападна Македонците од Австралија

Професорот и некогашен министер за образование во владата на екс-премиерот Љубчо Георгиевски денеска на својот ФБ профил со недолични зборови ги нападна Македонците во дијаспората кои со низа активности исо протестот во неделата, изразија незадоволство од континуираните притисоци од Атина за промена на уставното име на Република Македонија.

„Јас ги разбирам целосно државјаните на Австралија од македонско потекло во одбраната на нивните интереси. Имено, ако се откочи влезот на Македонија во ЕУ и на целиот регион, ЕУ бргу ќе напредува, Австралија релативно ќе наздува и нивниот стандард ќе падне. Оттука, тие имаат легитимно право да прават опструкции на нашиот влез во ЕУ.
Но немаат право да не прават будали и да бараат од нас ние да им го спроведеме тој интерес, наспроти нашиот интерес“. напиша Новковски на Фејсбук.

 

 

 

3 Коментари

  1. Веќе на сите им е јасно кој е кој – маските паднаа.
    Да бидеш професор, а да ја пресликуваш својата определба, како определба на народот претставува ужас.
    Впрочем, сега ние, народот, имаме подлога:

    Единствена Македонија е израз на Македонците и на Македонија и тежнението кон Правдата, Правичноста и Животната Вистина!

    Од вашите манипулации ни е преседнато, вие не сте ниту господа ниту елита ниту професионалци ниту бизнис-политичари – вие сте обични посредници во злосторство врз човештвото, исто како и Метју Нимиц!

  2. Znaat li od doma sto zbori ovoj. Ke vlezel Balkanot vo EU i ete go prosperitetot, propadnaa i Avstralija i Amerika. Profesor!!!??

Comments are closed.