Новата македонска влада изгласана со 62 гласа за и 44 гласа против

Со 62 гласа „за“ и 44 гласа „против“, како и пет воздржани пратеници македонското собрание по дводневна дебата ја изгласа новата влада.

 

Новиот владин кабинет го сочинуваат Радмила Шекеринска, Оливер Спасовски, Билен Саљији, Никола Димитров, Драган Тевдовски, Крешник Бектеши, Љупчо Николовски, Арбен Таравари, Рената Тренеска Дескоска, Мила Царовска, Сухејл Фазлиу, Роберт Алаѓозовски, Дамјан Манчевски, Горан Сугарески, Садула Дураку.

Министри без ресор:

Кочо Анѓушев, Бујар Османи, Роберт Поповски, Едмонд Адеми, Хазби Лика, Аднан Ќахил, Самка Ибраимовски, Рамиз Мерко, Зорица Апостолска, Зоран Шапуриќ.