Полицијата во Дубаи, која веќе има Ламбурџини автомобили, самоуправувачки роботи и токи-воки андроиди, добија и „летачки мотори“.

Овие мотори, се нарекуваат Шкорпија и биле произведени од руската компанија „Hoversurf,“, а имаат четири пропелери кои ги одржуваат во воздух.

„Летачки мотори“ може да забрзаат до 60 километри на час и може да носат товар до 272 килограми.
Според генералниот менаџер на „Hoversurf“, договорот е потпишан со полицијата во најголемиот град на Обединетите Арапски Емирати и наскоро ќе започне нивно масовно производство.

SHARE