Пратеник на СДСМ јавно се противи на договор за името со Грција (ВИДЕО)

Независниот пратеник во редовите на СДСМ професорот Ферид Мухиќ е против наметнување на решение за името од страна на Грција.

Мухиќ смета дека договор со Грција ќе биде штетен за иднината на Македонија и дека тоа може да биде причина за уништување на македонскиот идентитет и држава.

Дури и ако договорот со Грција зависи од неговиот глас Мухиќ ќе биде против затоа што мисли дека тој е штетен.

Целото Интервју на пратеникот на владеачката коалиција со Горан Момироски, во кое е зборува за повеќе актуелни теми, во емисијата 60 минути на Алфа вечерва во 22 часот и 30 минути.

дел од интервјуто со Мухиќ

1 Коментар

  1. Со преговарањето за името се признава ВИНА! Компромис или Договор за името значи признавање на вина, односно дека си виновен за се што Грците конструираат цело време! Демек крадеме и фалсификуваме ГРЧКО име и наводно Грчката историја, посебно ГРЧКИОТ идентитет и имаме територијални претнезији. Признаваме дека сме иредентисти! Затоа не смее да се скучи било каков договор со Грција. Ќе бидеме ВИНОВНИ за се! Со рушење споменик на Александар Велики исто така докажуваме дека сме ВИНОВНИ (за крадење историја!)!

Comments are closed.