Полина Богусевич ја имаше најдобрата песна на Евровозискиот младински натпревар што се одржа во грузискиот главен град Тбилиси. 14 годишната ученичка од Москва ја исполни песната „Крилја“ и пееше на мајчин јазик во две, а една строфа беше на англиски јазик.
Македонската претставничка Мина Блажев заврши како 12 во конкуренција на 16 таленти од Европа. Мина освои 69 поени, 29 од жирито и 40 од публиката.