Тимоние: Коѕијас и Димитров како вистински државници

Loading...

Во интервју за новинската агенција „Флака“, францускиот амбасадор во Македонија, Кристијан Тимоние, коментирајќи ги преговорите нагласува дека средбата на двајцата министри за надворешни работи во Виена е за поздрав и претставува државничко делување.

– Премиерите на двете земји покажуваат неспоредлива волја и храброст, што, според мое мислење, е карактеристика на државници. Се надеваме дека оваа храброст ќе продолжи и понатаму и дека дневните пресметки нема да влијаат како саботажата на решението, кое би можело да се постигне, смета Тимоние.

Ова решение треба објасни и тоа што е можно повеќе, за да може да се смета како победа на двете земји и на сите партии , вели за „ Флака“, францускиот амбасадор.