Македонските навивачи пристигнуваат во голем број и од сите страни во хрватската престолнина и ја загреваат атмосферата пред дуелот број 1 за нашиот национален машки ракометен тим на 13 Европсо првенство. Вечевар во Арена од 19.30 играме со Словенија за која исто се знае дека ќе има своја голема група поддржувачи. Ние пак, имаме групи кои стасуваат од Македонија, но и од сите страни на континентот. Поголема група е таа од Виена која испрати фотки од престигнувањето во Загреб.