Хоџај: Косово ќе помогне за примена на двојазичноста!

Македонија побарала помош од Косово за спроведување двојазичност во институциите во Македонија, по усвојувањето на законот кој овозможува поширока употреба на албанскиот јазик.

Косовскиот заменик-премиер Енвер Хоџај на денешната владина седница информирал дека помошта била побарана бидејќи Косово имало големо искуство со примената на два јазика – албански и српски, кои се официјални јазици.

Тој уште додал дека постои волја и Владата на Косово може да понуди таква поддршка.

 

1 Коментар

  1. ЦИРКУС! па Косово нема косовски јазик, за да им биде официјален! Нема ни косовски народ! се состои од два народа на две соседни земји!
    а нема ни ништо допирно со Македонија, каде има и народ со СВОЈ ЈАЗИК!
    ова само нашите глупаци кои ќе правеа Швајцарија од Македонија можат да го дозволат зашто никогаш не сватија дека дека ни Швајцарија нема свој народ и јазик!!!
    Хоѓај седи си таму мадро, никој не те вика за помош!

Comments are closed.