Ципрас ќе го убедува Каменос за Македонија

И покрај шпекулациите за крај на соработката меѓу лидерите на Сириза и Анел, двајцата лидери на коалицијата на власт во Грција денеска на вонредна средба.

Главни теми според најавите се кризата со двајцата грчки војници притворени од страна на турската армија и Македонија.

Во пресрет на средбата со премиерот Ципрас, Каменос изјавил дека останува на ставот дека нема да прифати име за северниот сосед кое што ќе го содржи зборот Македонија.

1 Коментар

  1. Македонската Влада треба да побара итна седницата на Советот за безбедност на ООН и од овој орган да се побара осудата на Грција која со овој ултиматум фактички дерогира СЕ во резолуцијата на СБ 817.
    Резолуцијата на СБ 817. се дерогира од страна на Грција исто како што претходно беше дерогирана и Времената Спогодба. (Ова е потврдено од МСП). Грците, всушност, им ставија КРАЈ на преговорите!

Comments are closed.