Трговскиот центар „Плаза“ во близина на белата палата на ВМРО-ДПМНЕ, ќе остане без барокната фасада која беше поставена пред две години.

„Фокус“ дознава дека од Општина Центар нема ло издадено никакво речение за отстранување на фасадата.

Во моментов на терен нема работници, но можат да се забележат урнатини од утринското рушење, пишува „Фокус“.

1 Коментар

  1. Ova drugiot pat do krazbata.Za urivanjeto na fasadata ke potrosat 2-3 iljadi evra a ke prikazat 103 iljadi evra,stotka vo dzep i taka ke si prodolzat so aramilakot

Comments are closed.