10 причини контра договорот со Грција според проф. Даскаловски (ФОТО)

Професорот Даскаловски дава 10 причини зошто Преспанскиот договор е неприфатлив за Македонија и зошто тој треба да биде отфрлен со негласање на референдумот.

1 Коментар

 1. Договорот за идентитет е беспредметен! Тој тн. договор содржи ID modifier и претставува најсрамен договор во историјата на цивилизација! Тој подразбира грубо мешање во внатрешната јурисдикција со ерга омнес за внатрешната (уставна) и надворешната тн. употреба, и со тој договор РМ станува правно нееднаква со другите членки на ООН.
  Со тој договор ние признавме:
  1. дека со години „крадевме идентитет и историјата на Грција!!,
  2. дека со години имавме тн. „територијалните претензии” и дека водевме политиката на „иредентизам”!
  ОВОЈ тн. ДОГОВОР Е ВЕЛЕПРЕДАВСТВО ОД НАЈВИСОК СТЕПЕН!

  Народот во Македонија знае дали треба да се излезе на тн. референдум за ваков тн. Договор со кои Македонија се целосно делегитимира во ООН! (Се подготвува писмо од Влада во које ООН и сите држави членки на ООН ќе бидат информирани дека по референдумот НИЕ сме Република Северна Македонија !!!)

  Со овој тн. договорот се доведува во прашање и суверенитет, но во следната фаза и територијата на оваа држава и опстанок на Македонија!!! (Унитарниот карактер веќе е доведен во прашање!)

Оставете Коментар