Илјадници жени поставија нов Гинисов рекорд кога 2 .505 дами се појавија заедно и целосно голи на една плажа во Ирска.

Жени од цела Ирска и пошироко се собраа во обид да создадат најголема група на голи пливачки со што го урнаа претходниот светски рекорд од март 2015 година, поставен од 786 учесници во Перт, Австралија.