Кога ќе се појават во јавноста познатите мајки со своите ќерки, многумина би помислиле дека всушност се работи за сестри.
Рис Витерспун и нејзината ќерка, Ави Филип лесно можат да бидат протолкувани како сестри, и тоа не само поради огромната сличност, туку и пред се, поради младешкиот изглед на 40 годишната Риз. Но, русокосата оскаровка не е единствената што го задржала својот младешки изглед. Во фото галеријата, погледнете неколку славни личности кои изгледаат како сестри со своите ќерки.