Ако е до онлајн анкетите Заев да бара пари за “купување на 5 пратеници”

Ако се суди според онлајн анкетите власта треба веднаш да собира пари во обидот да “купи” 5 пратеници од опозицијата за гласање на уставните измени.

Според објавените резултати огромно мнозинство граѓани ќе бојкотира и со тоа референдумот не може да помине.

Дури и кај отворено провладини медиуми каде што се очекува силна поддршка за опцијата “ЗА” резултатите се катастрифални за владата на Заев.

Се разбира, онлајн анкетите немаат научна или практична вредност но се јасен сигнал за расположението на Македонците.

Дел од интернет анкетите:

Гласот на Америка: Бојкотираат 91%

Анкета во фокусот: Бојкотираат 79%

Криминалите на ВМРО ДПМНЕ:
Бојкотираат 75%

Република.мк: Бојкотираат 82%

press24.mk : Бојкотираат 75%

Радио Слободна Европа:
Бојкотираат 73%

Strawpoll.com: Бојкотираат 77%

Easypolls.com: Бојкотираат 84%

1 Коментар

  1. Дај боже да е така како покажуваат вашите анкетите, но јас кој сум во чести контакти со западните експерти и дипломати, посебно сега околу референдумот, речиси сите тие ме убедуваат дека цензусот од 903 169 гласачи е според нив достижен и при ваквите движења остварлив. Јас од друга страна лично се надевам дека референдумот нема да успее!

Оставете Коментар