Апасиев открива скапа корупција на новинари пред референдумот за името

Професорот и член на раководството на партијата Лњвица Димитар Апасиев тврди дека професионални новинари добиваат огромни хонорари за ја убедат јавноста да го смени името ма референдум.

“Дознав дека дел од “професионалните” новинари, кои ве убедуваат да си го смените името, зимаат по околу 3.000 ЕУР хонорар месечно. А вие ринтајте за 200 ЕУР плата и гласајте на референдум за да има цензус. Или, шо би рекол министеров за надворешни: “Win-Win ситуација”, пишува Апасиев а пренесува опсервер.мк

Апасиев важи за еден од најпопуларните политичари, одличен познавач на законите и добро информиран за состојбите во Македонија.

Тој беше и советник во СЈО од каде си заминал сам за да избегне конфликт на интереси.

6 Коментари

  1. Откако земале 24 милијарди еура завчера од ЕУ, веќе и не мора да пратат дозвола за Македонија, ниту во ЕУ, ниту во НАТО! Ќе кажат фикус не потпишал, ратификација не е завршена и нема ЕУ и НАТО! Сега со веќе добиени пари од ЕУ, ако дадат дозвола за Македонија ќе испаднат будали!

    • НА КРАЈ МАКЕДОНЦИТЕ КЕ ГИ ИЗЛАЖАТ! АВАНТИ ЕУ-ПРЕВАРАНТИ!

  2. СОСЕМА Е ЛОГИЧНО КОГА ДНЕВНИ ВЕСНИЦИ СЕ ФИНАНСИРАНИ ОД ГРЦИЈА И СРБИЈА А ,,ДОМАШНИТЕ,, НОВИНАРИ ЗА ПАРИ МОРА ДА ПИШУВААТ ЗА ТАКВИТЕ НАСТАНИ. ШТО ОЧЕКУВАТЕ ДЕКА РИЗАОВ ЗА ЕДНА ТУТУРУТКА СОНЧОГЛЕД ИЛИ СЕМКИ РАБОТИ. ПЕТОКОЛОНАШИ КАКО НЕГО ВО НАША МАКЕДОНИЈА ИМА КОЛКУ САКАТЕ.

Comments are closed.