Апасиев за договорот за името: Не поминува. Чао Заев!

Димитар Апасиев, професор на Правен факултет при државниот универзитет „Гоце Делчев“ во Штип и член на Президиумот на партијата Левица, со два поста на својот профил на „Фејсбук“ уверува дека договорот Заев – Ципрас нема да помине.

„Започна ПАСОКизацијата на СДС(М). #НеПоминува #ЧаоЗаев“, напиша тој прво, а потоа додаде:

„Еј, комуњарчиња… Ве поздрави Киро ГЛИГОРОВ 

п.с. На толку ‘специјални советници’, никој да не ти посочи елементарна правна процедура – треба да си опкружен со раскошни некадарници.

#СметкаБезКрчмар

#НеПоминува

#ПАСОКизацијаНаСДС“.

 

1 Коментар

 1. НЕМИ Е ЈАСНО ПРЕМИЕРОТ ЗОРАН ЗАЕВ ЗОШТО ПОГРЕШНО
  ГО УВЕРУВА НАРОДОТ ДЕКА ПОРАДИ ПРОБЛЕМОТ СО ИМЕТО
  ЛУГЕТО НИ СЕ ИССЕЛИЛЕ И ЖИВОТОТ НИ БИЛ ЛОШ

  За мене тој е тотално неписмен економист. Исселување има од појавата на капитализамот се до денес. И социјализамот беше вид на капитализам, па и во време на него исселување имаше. Тоа е деказ дека исселувањето е резултат на таквиот систем.
  Зошто е резултат ? Има грешка во градбата на системот, во присвојувањето на новата вредност. Присвојувањето е во корис на капиталистите, поради кое создадената понуда за лична потрошувачка, што е заслуга на работниците, нема можност да се троши. Тоа значи дека капитализамот се до денес е систем, од кој поради таквата распределба на новата вредност, резултатот е создавање на понуда без покритие од пуштени пари за нејзино трошење.
  Практикувањето на таквиот систем, и за самите капиталисти е неповолно, бидејки им создава проблеми во работата. Тогаш кога вишокот на понудата станува неподнослива се појавува криза, кога настанува кочење на работата се додека не се уништи тој вишок на понуда. Поточно таквиот систем капиталистите ги принудува на тражење на пазари, со правење на унии, свери на влијанија и војни.
  Системот капитализам, се до денес е бил можен за опстојување, но условите поради технолошкиот развиток придонесуваат за уште поголемо создавањена понуда за која нема пуштено куповна моќ, кое е причина за скратување на времето на појавата на кризите. Така, настаните во системот, тражејки пазари се движат кон неоколонијализам, но во исто време и засилување на движењто на осиромашените луге кон нив /колонизаторите/ во нивните држави. Тоа е појавата на исселувањето кое станува се поголемо, што има значение на распад на системот.
  Премиерот Зоран Заев, подобро беше, јас на тоа го наведував пишувајки лично и на неговиот профил и на Владата, наместо да прави сојуз со богатите, каде ке биде последен, да ја прифати мојата идеологија за градбата на опш. систем, со кое ке помогне во решавањето на сите проблеми и на работниците и на капиталистите, што се присутни.

Comments are closed.