Апел од expres.mk: Не пријавувајте туку кажете што мислите

Почитувани читатели,

Ви благодариме што се тука со нас во овие историски мигови за Република Македонија која што наскоро може да добие ново име.

Искрено ви благодариме за сите ваши коментари, лајкови, критики и споделувања затоа што тие се единствена сатисфакција за нашата работа.

Expres.mk како критички кон владата настроен медиум ( и кон сите идни влади кои прават грешки) деновиве се соочува со сериозни проблеми при споделувањето на нашите содржини на социјалните мрежи преку кои нашите текстови доаѓаат до вас.

Проблемите се предивикани од политички центри на кои не им се допаѓаат нашите содржини.

Посебна приказна се групите читатели кои по налог на политички партии не пријавуваат на социјалните мрежи со цел јавноста да не се информира целосно за состоjбите.

Ние апелираме до вас да не се придружувате кон овие партиски налози и чекори кои се штетни за слободата на говорот.

Освен ако не се работи за јасен говор на омраза, повикување на насилство, прекршени авторски права или објавување на приватни информации Ве молиме не пријавувајте ниту еден медиум затоа што не се согласувате со неговата уредувачка политика.

Напротив ставaјете лајкови, споделувајте и коментирајте, не само на нашите содржини на Expres.mk туку на сите други портали и медиуми кои што ви се допаѓаат или за кои имате некаков коментар.

Слободата на изразувањето не се гради со блокирање на медиуми, портали, или блогови затоа кажете го вашиот став за се, но не спречувајте јавна комуникација и медиуми да информираат.

Уште еднаш ви благодариме за вашата поддршка и знајте дека секој ваш лајк, споделување и коментар дури и кога е негативен го чувствуваме голем како планина.

Ве предупредуваме дека поради новите тактики на политиката се потешко ќе ги добивате нашите содржини преку социјалните мрежи и дека најдобро е сами да отворите на нашиот сајт ако сметате дека има причина за тоа.

Целосно разбираме дека голем дел од вас се плашат да стават лајк, да коментираат или да споделат информација од expres.mk поради политички притисоци и страв од последици. Ви благодариме и вам што секој ден доаѓате на нашата страница ризикувајќи да ве фатат дека читате „непожелни“ медиуми.

Со почит,
Тим expres.mk

2 Коментари

  1. Секој ден, час се информираме исклучиво од Вашата веб страна. Во ова време- невреме им пркосите на обоените медиуми со Вашата објективна и непристрасна мисла. Ви благодариме што постоите!

  2. za zal mnogumina duri se plasat da otvorat nekoj portal od samosebe stalinisticka kontrola da eve slucajno ne doznae nekoj tamo u “informbiro” deka cita neso protiv vladata koja pravi nezakonski kriminalni dejstvija !, cudno e duri sto nema komentatori ovdeka a kamoli na fb,!….. e pa da gi prasam onie sto si ja vitkaat kicmata i opaskata koj ke im bide kriv za posledicite koi ke se slucuvaat pogotovo so brisenje na makedonija i makedonstinata ?! Cacko li ke im bide kriv? dali “nekoj tamu” drug treba da im gi resava i NIVNITE tekovni problemi i ili da krvari za nivni nacionalen i drzaven interes a oni ili ke akat samo po pari i kurvi ili ke gledat turski serii ! narode … KAKO KE SI SOLITE TAKA KE SI SRKATE ! ! POSLEDICITE KE BIDAT NESOGLEDIVI AKO NA KRIMINALCITE NA RAZNEBITUVANJE NA MAKEDONIJA IM USPEE ! ! !
    kade desetici iljadi nastavnici,profesori od sredni skoli i visoki fakulteti,etnolozi,folkloristi,istoricari,psiholozi,sociolozi,politikolozi,sudii,advokati,……site po eden komentar ima da gi blokiraat site portali ! ! da gi potsetam deka CEL ZIVOT ZEMAAT PLATA ZA ZACUVUVANJE I I UCENJE NA SLEDNITE GENERACII ZA SVOJAT DRZAVA MAKEDONIJA ! ! ! ama eve se skrile vo gluvceska dupka sto samo po sebe kazuva za nivniot karakter ! ! !

Comments are closed.