Австралиска војска со наци-знамиња во Авганистан?

Австралиски војник кој поставил знаме со нацистичка свастика на борбено возило во Авганистан, пред повеќе од 10 години, погрешил и е казнет на време, изјавил австралискиот премиер Малколм Турнбул, пренесува  агенцијата Макфакс.

Знамето било закачено на воен џип за време на патрола во Авганистан во 2007 година, а фотографијата ја објавил австралискиот јавен сервис Еј-Би-Си.

1 Коментар

  1. СДСМ Експерт Саше Полтико: ОТКАКО ГО ПРОЧИТАВ ЦЕЛИОТ ДОГОВОР, ЗАКЛУЧОКОТ Е СЛЕДЕН: Договорот почнува со реализација етапно веднаш откако ќе се потпише, се додека не се комплетира со уставни измени од наша страна постои можност да се поништи од Грчка страна со тоа што нема да се ратификува и договорот а и нашиот влез во НАТО, кои се планирани во ист тајминг! http://maktel.mk/News.aspx?id=106211
    СЕ СОГЛАСУВАМ 100%! Хахахаха!

Comments are closed.