Барање: Сашо Ордановски да им се извини на аутистичните деца!

Новинарката Соња Христовска Угриновска бара новинарот да им се извинибза стигматирање на децата болни од аутизам.

“Сашо Ордановски, во занес како повеќе да ги навреди и оцрни опозициските политичари, ги оцрнува и стигматизира болните од аутизам!
Ордановски, да се извиниш на лицата со аутизам и на нивните семејства, а за оцрнување на политичарите да си најдеш друга придавка и именка! Аутистичните лица и онака се доволно шутнати од истите тие политичати и од вас „големите новинари“, така да, не си достоен ни да помислиш на нив”, пишува Христовска Угриновска.

Таа цитира дел од негов текс во кој тој ги навредува болните од аутизам.

„Речникот, тонот, растечката нервоза, националистичките тези – со еден збор, аутистичкиот тунел во кој е веќе влезена опозицијата упатува на сценарио во кое ќе се калкулира со практикување на некаква доза на насилства. Целта на тие насилства ќе биде парализа на можноста да се владее со земјата – вклучувајќи ја и примарната цел: блокирање на правната држава! – и постепена деградација…“, пишува Ордановски од кого се бара јавно извинување.

1 Коментар

  1. С.О. е дибек кој не заслужува коментар, но поради одлуката на експрес.мк и понатаму да афирмира вакви дибеци како С.О. мора да се напише некој збор.
    Момчето кога било мало постојано било тепано по глава, и од неговите блиски ама и од другите, како резултат на тоа има трајни последици и нарушување што придонело до психопатска омраза кон се а особено кон Македонците. Па така Македонскиот патриотизам и отпор го нарекува за национализам, додека неговиот нацифашизам, (барање за прекстување на еден народ па макар тој бил и твој народ е класичен нацифашизам, така било така останало) дебело го наплаќа од косовскиот нарко-картел а истиот тој картел го кодоши кај БНД, кога ќе дознаат овие од картелот има да летат пердуви.
    За другите педеролибеални склоности и капацитети на лицето С.О. треба да се прашат неговите некогашни ментори но и сегашни смртни непријатели, да речеме др. Латас (кога тој и таквите станаа др. јас ќе барам да бидам прогласен за Анѓел) во една прилика многу сликовито го опиша дотичниов дибек а се повика на кажувања на почитуваната Мирка Велиновска која е жива енциклопедија за “македонцките работи“ од 1990 па до денес!!!

Оставете Коментар