Грчката полиција употребила зсолзавец да го спречат обидот на група демонстранти да влезат во селото Нивици)сдеарсаП (, каде што претпладнево беше потпишан договорот со кој беше ставен крај на 27 годишниот спор со името.

Грчки медиуми јавија декадемонстрантите се обиделе да го пробијат кордонот на полицајци кои во голем број го обезбедуваа настанот.

Демонстрантите фрлале предмети кон полицајците кои возвратиле со созавец.

1 Коментар

  1. ОВА Е ЕДИНСТВЕН ДОГОВОР ВО ИСТОРИЈАТА НА ЦИВИЛИЗАЦИЈА СО КОЈ СЕ БРИШЕ НАЦИОНАЛЕН ИДЕНТИТЕТ НА ЕДЕН СУВЕРЕН НАРОД!

    ОВА Е СРАМ ОД НАЈГОЛЕМИ ЦИВИЛИЗАЦИСКИ РАЗМЕРИ!

    РАЗБУДИ СЕ НАРОДЕ МАКЕДОНСКИ!

Comments are closed.