Босна ни го сака премиерот – како Заев се заблагодари (ВИДЕО)

Според владата Заев ја добил највисоката награда во Сараево “Европска личност на годината за менаџери”, но не се кажува највисока на што и во каква конкуренција.

Остана нејасно дали Заев ја добил наградата како бизнис менаџер или како менаџер на Македонија.

Годинава му била трета по ред, рече на церемонијата и солидарно ја подели со сите премиери во регионот.

Како се заблагодари премиерот кој се надева дека го сакаат и босанските политичари и граѓаните на БиХ?

4 Коментари

  1. Sakam da recam, ali ne znam da kazam, pa ke vi zboram iako ne moram…. nemoj da me shvatite sa zdravoscu i sekoj slucajeviscu… blagohvalam vas

  2. Одлуките на Генералното собрание на ООН за несуштествени прашања, каде потпаѓа и гласање за продолжување членството во ООН се носат со простото мнозинство од членките присутните и који гласаат во Генералното собрание. Со други зборови ни треба сигурна подршка од само 100 држави за оваква акција во ООН.

    Натаму, кога станува збор за членските права на држава во ОН, одлуката на Генералното собрание на ООН обврзува сите органи на ООН, и Организацијата на Обединетите нации. Генералното собрание на ООН има примарна задача и одговорност да се грижи за членските права на државите-членки на Организацијата на ОН.

    Предлог Резолуцијата на Генералното собрание на ООН во нашиот случај содржи Одлуката за продолжување членството.

    Оваа Нацрт резолуцијата може со интензивно лобирање да помине и со помал број сигурни држави који би гласале за ваквата Резолуција од бројката 100 членки (пример ако е во сала на Генералното собрание 80 членки, ни треба само 41 држава членка, или пр. ако е во сала на Генералното собрание 100 членки ни треба само 51 членка). Во случај да не успе гласањето, пример оваа година, следната година на Генералното собрание можеме пак да бараме гласање за истата (како и секоја следната година, се додека Резолуција не помине и продолжиме членството под Република Македонија во ООН).

Comments are closed.