Алфред Хичкок: за љубовта

„Љубовта е партија карти, каде сите лажат. Мажите за да добијат, а жените за да не изгубат“ вели Алфред Хичкок

Леонардо да Винчи за животот

„Секој живот со добро искуство, е долг живот.“ Леонардо да Винчи

Мерилин Монро: За жените

„Сите жени кои мислат дека се дебели бидејќи не носат конфекциски број нула грешат. Вие сте прекрасни, општеството е грдо“ рече Мерилин Монро.

Пауло Коељо за славата

„Не е тежок патот до славата, тежок е патот од славата накај дома-пијан“ Пауло Коељо

Вуди Ален за сексот

„Сексот е како бриџ. Ако немаш добар партнер, подобро да имаш добра рака.“ Вуди Ален

Пауло Коељо за изгрејсонцето

„Најмрачниот миг настапува спроти самото изгрејсонце.“   Пауло Коељо

Шер за мажите

„Мажите се луксуз, а не неопходност“, Шер

Бенџамин Френклин за срцето

„Срцето на глупавиот е во неговата уста, а устата на мудриот е во неговото срце.“ Бенџамин Френклин

Ерик Ериксон за сомнежот

„Сомнежот е брат на срамот. “ - Ерик Ериксон

Џојс Маер за негативниот ум

„Не може да имате убав живот, а негативен ум.“ – Џојс Маер

Последни вести

На Бутарис му се малку над милион Македонци годишно во Солун

Солунскиот градоначалник Јанис Бутарис не ги заборави туристите од Македонија на промоцијата на неговиот град во Виена како туристичка и бизнис дестинација без оглед...

Слобода за Темелко бараат и Македонци од Австралија и од Италија

На повиците од разни страни од Македонија и од дијаспората за ослободување на Едмонд Темелко се придружија и Македонска православна заедница во Австралија, како...

Чавдар Николов: Заев цица од Борисов кој пак цица од Меркел (фото)

Бугарскиот сатиричар и карикатурист Чавдар Николов на свој начин ги опишува последните собитија на релација Скопје - Софија Според неговата карикатура Македонија преку премиерот Заев...

Во Бугарија не исклучуваат отпор од Руската црква за барањето од МПЦ

Во однос на барањето на Македонска православна црква - Охридска архиепископија (МПЦ-ОА) до Бугарска православна црква (БПЦ) да ѝ стане мајка не е исклучено...