Денеска пресуда за Јанкуловска за „мерцедесот“

Кривичниот суд денеска треба да ја изрече прсудата за поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкулоска за предметот „тенк“.

Судењето за Јанкулоска за набавката на блиндираниот „мерцедес“ во 2011, почна во август на издвоена постапка поради нејзината бременост  и откако Јанкуловска се породи.

За набавката на „мерцедесот“ во случајот „тенк“ верќе се осудени екс-премиерот Никола Груевски на две години казна затвор и поранешниот помошник министер во МВР, Ѓоко Поповски на 6 и пол годнини години затвор, односно на 4 и пол откако Апелација минатата недела му ја намали казната.

Сите обвинети одговараат за набавка на блиндираниот „мерцедес“ кој чинел безмалку  600 илјади евра.

1 Коментар

  1. Може ли некој да објасни во што е вината на оваа Јанкулоска и другите во овој процес?
    Дали постои штета за буџетот на Р.М. ако да, колку изнесува, кој профитирал од сето тоа, нпр. колку од тие пари зела јанкулоска?
    Постојаното повторување дека Јанкулоска и другите купиле возило со играчки не е аргумент дека оствариле материлјална или друга полза (тоа што Груевски се возел во мерцедесот па доби 2 години затвор и не треба да се коментира, сомото по себе говори доволно), возилото е и понатаму во сопственост на државата сега се возат во него тие што обвинуваа итн итн итн
    Да излезеа со материјални доказ па макар и за едно (1) евро дека оваа Јанкулоска ги украла и ги префрлила на некоја сметка ајде да речеме дека треба да се осуди ама само врз основа на телефонски разговори да пратиш човек во затвор е вон здрав разум, па по тое правило и мене или некој друг заради пишување на коментари ќе ме(не) испратат 1000 години во затвор, што ти е демократија а?
    Си наполниш кутии се 35% гласови и потоа си тераш кампања дека победила демократијата и европските вредности, тоа што едното со другото нема врска и е во доменот на приказната додека докажеш кој е … а кој … отидоа ј…а е најдоброто!

Оставете Коментар