Димитров со договорот ја побива својата магистратура

Поранешната министерка за Култура Ганка Цветанова открива дека шефот на дипломатијата кој утре треба да го потпише контраверзниот договор со Грција магистрирал на тема Рамковната конвенција за заштита на националните малцинства, историјат и теоретски импликации.

Со договорот е предвидено Македонија да го избрише членот 49 од својот устав со кој се грижи за своето малцинатство во Грција што не е спротивно на конвенцијата.

“Инаку, министерот за НР Никола Димитров, со чиј потпис Македонија ќе се откаже од нејзиното малцинство, магистрираше на темата: Рамковна конвенција за заштита на национални малцинства (#FrameworkConventionfortheProtectionofNationalMinorities. https://t.co/Lzp6UcaAAi), пишува Цветанова.

2 Коментари

  1. Народе Македонски, Или како решение ќе прифатиме некаков компромис со Грција, или ќе прифатиме решение које нуди професорот Игор Јанев а ово е признавањето под уставното име во ООН: https://www.change.org/p/united-nations-solution-to-the-name-problem-of-the-republic-of-macedonia-in-the-un Нема трета опција!

Comments are closed.