Димитров: Тие што се внатре во ЕУ не знаат колку е студено надвор

Уредникот на британскиот весник Гардијан, Патрик Винтур открива анегдота со македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров.

“Запрашан зошто Македонија сака да влезе во ЕУ во време кога Британија заминува Димиттов одговари: Можеби тие што се внатре заборавиле колку е студено надвор”, пишува уредникот на Гардијан.

8 Коментари

  1. Наскоро ќе ги провериме Банкарските сметки на Димитров, затоа што мене воопшто „не ми студи“, а не сум во ЕУ и во НАТО и немам ниту намера да бидам!
    Можеби персонава „наметнат пучистички министер“ си чекори по стапките на Заев и Шеќеринска, а тоа ќе значи дека и тој е обичен корумпиран бизнис-политикант!
    Прво да се ослободиме од евро-атлантистите, кои ја окупираа Македонија и ослободија еден цел куп на злозторници врз човештвото од одговорност, а потоа се` ќе се разјасни зошто инсистира да стане дел од сојузи, кои не се неспособни да управуваат ни со ЕУ ни со НАТО!

    • Последнава реченица е погрешна, случајно ми влета „не“ пред „способни“. Вака треба да звучи: „Прво да се ослободиме од евро-атлантистите, кои ја окупираа Македонија и ослободија еден цел куп злосторници врз човештвото од одговорност, а потоа се` ќе се разјасни, ќе знаеме зошто инсистира да стане дел од сојузи, кои не се способни да управуваат ни со ЕУ ни со НАТО!

  2. Наскоро ќе ги провериме Банкарските сметки на Димитров, затоа што мене воопшто „не ми студи“, а не сум во ЕУ и во НАТО и немам намера да бидам! Можеби персонава „наметнат пучистички министер“ си чекори по стапките на Заев и Шеќеринска, а тоа значи дека и тој е обичен корумпиран бизнис-политикант! Прво да се ослободиме од евро-атлантистите, кои ја окупираа Македонија и ослободија еден цел куп злосторници врз човештвото од одговорност, а потоа се` ќе се разјасни, ќе знаеме зошто инсистира да стане дел од сојузи, кои не се способни да управуваат ни со ЕУ ни со НАТО!

Comments are closed.