„Ми беше задоволство чест што бев медијатор и што можев да го посведочам потпишувањето на овој договор. Се работеше за долг и тежок процес, но разрешувајќи ги овие проблеми во овој долг период резултираше со една спогордба која е правична, чесна и која што е спроведлива“, изјави посредникот во македонско-грчките разговори за разликата за името по потпишување на договорот за новото име на Македонија која ја добива придавката Северна.

Метју Нимиц кој цели 24 години беше медијатор во „спорот, денеска наполни 79 години, и на некој начин договорот претставува еден вид роденденски подарок за него.

7 Коментари

 1. ОВА Е НАЈСРАМЕН ДЕН ВО ИСТОРИЈАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!
  НАРОДЕ, ВОСТАНИЕ!

 2. НЕПОКОР! МАКЕДОНИЈА Е НА НОЗЕ! МАКЕДОНИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ!!!
  КРАЈ НА ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ПРОМЕНА НА ИМЕТО И КРАЈ НА ПРЕДАВНИЧКАТА ВЛАСТ ВО МАКЕДОНИЈА. ЗА ЛЕГИТИМНАТА БИТКА ВО ООН

 3. Димче – Смилево 1903 Даме Груев

  Нимиц терористот.

  За кого работи Нимиц, колку е платен за услугата?

  Она што го зборуваше во минатото го заборави, сега се изјалови. Дали знае тој што заначи Човекови Права?

  Нимиуц постана соучесник во грчкиот терор кој се правел врз Македонците во Македонија.

  Крај на СДС_овата фашистичка, шовинистичка, режимска и полициска власт која апси Македонци, а терористите се ослободуваат. Нивната цел е да исчезне Македонија со нејзината Македонска нација. За да се спречи угнетувањето врз измамениот Македонски народ потребно е да се употреби силен удар, по силен од платениците на шарената револуција, со оштра секира да се пресече СДС_овото стебло за да не може повеќе да расте.

 4. ОВА Е НАЈСРАМЕН ДЕН ВО ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНИЈА! НЕВИДЕНА БРУКА!
  ОВА НЕ СМЕЕ ДА ПОМИНЕ!

 5. ОВА Е НАЈСРАМЕН ДЕН ВО ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНИЈА! НЕВИДЕНА БРУКА!
  ОВА НЕ СМЕЕ ДА ПОМИНЕ!

 6. ОВА Е ЕДИНСТВЕН ДОГОВОР ВО ИСТОРИЈАТА НА ЦИВИЛИЗАЦИЈА СО КОЈ СЕ БРИШЕ НАЦИОНАЛЕН ИДЕНТИТЕТ НА ЕДЕН СУВЕРЕН НАРОД!

  ОВА Е СРАМ ОД НАЈГОЛЕМИ ЦИВИЛИЗАЦИСКИ РАЗМЕРИ!

  РАЗБУДИ СЕ НАРОДЕ МАКЕДОНСКИ!

Comments are closed.