Дурловски до колегите што ќе пејат за промена на името

Оперската ѕвезда Игор Дурловски на свој начин им се обрати на своите колеги кои што интерпретираат народна, изворна или традиционална музика”

“Направија кариери на сметка на македонската традиција, сега за пет пари ја распродадоа. Пу Јаз’к”, напиша еден од лидерите на движењето за заедничка Македонија кој е обвинет за тероризам и кој се соочува со долгогодишна затворска казна за наводно поттикнување на тие што вршеа насилство на 27 април.

3 Коментари

 1. СДСМ ќе има материјална корист! За што се работи? За пари, секако! Со Договорот од Преспа се прави Продажба на свети вредности и она што никогаш не се продава: https://infomax.mk/wp/видеозаев-се-проституира-мицкоски-го/
  Се работи за срамен Предмет. Предмет на РАСПРОДАЖБАТА е НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ!
  РАСПРОДАЖБАТА НА ЧЕСТ И ДОСТОИНСТВОТО! А за материјалната корист!
  Државната ПРОСТИТУТЦИЈА и ЈАВНО и МЕЃУНАРОДНО САМО-ПОНИЖУВАЊЕ!
  Со договорот јавно признавме пред светот дека сме „фалсификатори и крадци на туѓа историја и идентитетот” и дека половина век „ЛАЖНО СЕ ПРЕТСТАВУВАМЕ”, а всушност немаме својот идентитет!
  СДСМ го посрами народот и државата! Македонското лице и образ го замени за пари!!
  ПРОСТИТУИРАЊТО НА НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ!
  ПРОСТИТУТЦИЈА !!

  • Браво Колега 2357 се е точно што кажа, догворот на се друго не личи освен на проституција. По таа цена влегување во Нато е срамен чин, и на товар на нашето достоинство, градено низ векови. А, и не ни е потребно членство во НАТО, тоа е скапа работа и срамна за нас Македонците, да се браниме со сила, што подразбира и да употребуваме сила. Доволно е да останеме со сегашниот статус, подржувачи на Нато во хуманитарни акции, бидејки нас нема кој да не нападне освен НАТО. А, за ЕУ добиваме погрешно уверување дека ке бидеме подобри. Тоа нее точно, тоа е сојуз економски во корис на развиените, а не сиромашните. Развиените црпат од сиромашните, а не обратно. Само економист без врска, како Заев може така да мисли.

Comments are closed.