Раби Седрак, бизнис аналитичар, основач на Балканска програма за интеграција и имиграција (БИИП) и претседател на Асоцијација на египетски бизнисмени во Македонија смета дека Преспански договор ќе му нанесе непоправлива штета на македонскиот народ.

„Анализата на договорот од секој аспект води до ист заклучок! Настрана недостигот на основни правила од меѓународното право за изготвување договори, тој ќе предизвика неповратна штета за македонскиот народ и за македонскиот Устав.  #Бојкотирам @bojkotiram“, напиша писателот и блогер на својот профил на „Твитер“ како реакција на твит на Џејсон Мико за штетноста на договорот Заев-Ципрас за преименување на државата во Северна Македонија и целиот пакет уставни промени поврзани со тоа.

 

5 Коментари

  1. Тнр. Договорот ќе има катастрофални последици по НАЦИОНАЛАНАТА БЕЗБЕДНОСТ и ТЕРИТОРИЈАЛНИОТ ИНТЕГРИТЕТ!

  2. „Договорот ќе предизвика невероватна штета“! Со што ќе ја предизвика таа „невероватна штета“? Со ништо, ама ќе предизвика невероватна штета. Ме потсети на вицот: Нови телевизори за 10 евра! Каде? Никаде, ама многу ефтино..

Оставете Коментар